Een hyperlink die verwijst naar een andere webpagina op hetzelfde domein als de bronpagina wordt ook wel een interne link genoemd. In praktijk gaat dit normaliter gaan over een verwijzing van een pagina naar een andere pagina op dezelfde site. In dit artikel kun je meer lezen over de definitie van een interne link en hoe je zo’n koppeling kunt maken.
Wat is de definitie van een interne link?
Je kunt een interne link op meerdere manieren maken op een site. Zo is het mogelijk om specifieke gedeelten van zinnen hiervoor te gebruiken, maar je kunt ook denken aan een navigatiemenu dat altijd in beeld staat. Met behulp van deze interne links kunnen bezoekers navigeren op de website, terwijl webcrawlers ze gebruiken om de structuur van een webpagina te bepalen. Hierbij is het belangrijk dat de indeling logisch gevolgd kan worden. Ook moeten er geen doodlopende paden zijn. Foutieve interne links kunnen opgespoord worden door diverse tools zodat ze gerepareerd kunnen worden.
Hoe kun je een interne link maken?
Bij het maken van een interne link op de website is het mogelijk om de URL te tonen, maar toch is het beter om gebruik te maken van een alternatieve tekst. Het is vooral verstandig om een geoptimaliseerde zoekterm toe te passen, dit is goed voor de SEO van de site. Daarnaast is het van belang dat de beschrijving duidelijk leesbaar is voor de bezoekers van de website. Gebruik dus bijvoorbeeld niet ‘klik hier’, maar kies juist voor een beschrijvende tekst bij het creëren van een interne link.